AANPAK

Mijn (Lieve) manier van werken is een beetje anders dan bij andere therapeuten. Vroeger werkte ik ook met losse gesprekken maar dat doe ik niet meer. Als je bij mij in begeleiding komt, start je onmiddellijk op met een traject van vijf gesprekken. Deze manier van werken garandeert je een hogere impact en een hogere betrokkenheid. Je betaalt er meer voor maar het eindresultaat is gegarandeerd. Je kan wel eerst een gratis verkennend gesprek hebben om te komen proeven van mijn stijl, expertise en kennis. 

Wie kan er bij mij in begeleiding komen?

Ik hou ervan vrouwen en mannen te begeleiden die graag over zichzelf willen nadenken en reflecteren. Ik heb geen koffertje met de oplossingen. Ik heb ook geen lijstje met tips en adviezen. Als we samen op weg gaan, dan gaan we samen zoeken. Door middel van vraagstelling, feedback geven en gewaarzijn delen, help ik jou om je bewustzijn te verruimen. We kunnen immers vaak niet zoveel veranderen aan de omstandigheden maar wel aan hoe we reageren op die omstandigheden. Door te reflecteren over je gedrag in het nu, HOE je dingen doet (eerder dan waarom) krijg je zicht op wat je doet en niet doet, denkt en niet denkt en voelt en niet voelt.

Je vindt bij mij iemand die gelooft in de kracht van voelen en emoties. Verwacht je niet in elk gesprek aan een nieuw model. Ik ga graag met je samen op weg zodat je alsmaar meer kan worden wie je eigenlijk écht bent.

Nog concreter kan je terecht bij mij als…

  • je in een burn-out bent verzeild geraakt of er tegenaan hikt
  • je gevoelens van depressie, neerslachtigheid of eenzaamheid ervaart (en waar je ook last van hebt)
  • je een verlieservaring meemaakt door overlijden, verbreken van je relatie, verlies van ideaalbeelden, …
  •  je lichamelijke klachten hebt waar de medische wereld geen antwoord op vindt
  • je anders wilt leren omgaan met conflicten
  •  je jezelf wilt terugvinden
  •  je worstelt met angst- of paniekaanvallen
  •  je relatievragen hebt
  • je hoogsensitief bent of dat vermoeden hebt
  • je een verslaving hebt

Ja maar, wat gaan we dan doén, denk je nu misschien

We gaan zeker veel praten. Door middel van vraagstelling (ik kan erg pertinente vragen stellen) kom jij tot een verruiming van je bewustzijn. Ik werk altijd vanuit het hier en nu. Wat gebeurt er bij jou op dit moment in jouw leven? Waar heb je écht last van? Wat is er NU belangrijk? Wat speelt er jou NU parten? Waar wil je NU aan werken? Wat word je je gewaar? Wat voel je nu? Dat betekent dat ik enkel terugga naar je kindertijd als het noodzakelijk is. We gaan dus niet eindeloos praten over wat er gebeurde toen je vier jaar was bijvoorbeeld tenzij je daar op dit moment in je leven last van hebt. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan een trauma of ingrijpende gebeurtenis die jou nog parten speelt. Soms is het echt nodig om even het verleden terug op te rakelen maar even goed komen we snel terug naar het nu.

We gaan niet enkel praten maar ook oefeningen doen, experimenten met ons lichaam geest en ziel. Ik gebruik vaak meditatie en mindfulness als techniek. We tekenen soms, geleide fantasieën om dichterbij je gevoel te komen. Soms wordt er geknipt en geplakt. Emotioneel lichaamswerk of opstellingen zijn vaak gebruikte technieken. Alles wat mogelijk is, wordt aangewend.

Daarnaast zet ik mezelf en mijn gewaarzijn ook in om jou meer gewaar te laten worden over je manier van contact maken en interageren. Tussen ons zal zich hetzelfde mechanisme voordoen als buiten mijn praktijk. Dan wordt het écht boeiend. :) Doordat ik jou feedback geef over hoe je bij mij binnenkomt, wordt jouw bewustzijn ook breder en kan je anders naar jezelf kijken.

Ik geef vaak huiswerk mee zodat je veranderingsproces in beweging blijft. Dit is geen verplichting maar wel een warme uitnodiging.

Misschien is het ook goed dat je weet hoe ik kijk naar mensen?

Mensen zijn goddelijke wezens. Alleen vergeten we dat af en toe. Ik wil graag vrouwen en mannen helpen om meer in hun kracht te komen en wil hen helpen om het leven te leiden dat ze écht willen leiden. Geen compromissen. Jij bent expert van je eigen leven. En iedereen is in wezen goed. Dat zijn twee basishoudingen die ik hanteer in al mijn gesprekken.

In mijn begeleidingen werk ik vanuit de Gestaltvisie, gecombineerd met inzichten vanuit NLP, contextuele therapie en systeemtherapie.

Ik ga uit van de interactie tussen mij en jou.  Moeilijkheden ontstaan in contact met de ander maar ook heling gebeurt in contact met de ander.  Wat er tussen ons gebeurt tijdens het gesprek, gebeurt ook in jouw dagdagelijks leven. Alles is wisselwerking. Doorheen de opbouw van onze relatie leer je wat jouw impact is op anderen en hoe je anders ermee kan omgaan.

Een probleem situeert zich altijd in een context. Je bevindt je in een relatie, je werkt in een organisatie, je hebt een relatie met je kinderen. Ik zal dus altijd kijken naar hoe jij functioneert binnen die context en het volledige systeem. Je wordt ook altijd beïnvloed door je context. Deze mogen we dus zeker niet vergeten te betrekken in de gesprekken.

Ik ga uit van mogelijkheden. Door samen te kijken naar wat er gebeurt, verandert jouw gezichtspunt. Situaties, afkomst, verleden, problemen hebben we niet altijd voor het kiezen. Hoe we er naar kijken bepalen we wél zelf. Daarmee help ik je verder door je andere visies te helpen ontdekken. Maar het grootste werk doe je uiteraard zelf. Verandering van gedrag vraagt tijd maar vooral ook veel focus. Life is short, no time to lose.

Ik werk volgens de ethische codes van de NVAGT en ICF.

AANPAK

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x