7 juli 2019

De kracht van een vrouw

Ik ben als vrouw ooit wel in de war geweest. Want als je veel leest en in meer spirituele “bewuste” kringen vertoeft dan komen er ook veel meningen op je af die soms contradictorisch zijn.

-Je mag voor jezelf zorgen maar ook niet teveel want dan ben je egocentrisch.
-Je mag grenzen stellen maar you have to be kind, always.
-Zelfliefde is belangrijk maar niet teveel want dan is het narcistisch.
-Je mag zeker zeggen wat je écht denkt tegen mensen maar ook niet te dikwijls want wijsheid is weten what to ignore.
-Je mag succesvol zijn maar niet overdrijven want geld is niet alles, au contraire, we moeten genieten van de kleine dingen.
-Je mag er echt stralend uitzien maar niet te fel want we moeten humble zijn.
-Je mag je emoties tonen maar liefst beheerst want dat is een teken van zen.
-Je mag daadkrachtig zijn maar ook weer niet te gulzig of te ongeduldig want it all takes time.
-Je mag jezelf alles gunnen maar niet teveel want we moeten minimaliseren.
-Je mag een krachtige vrouw zijn maar niet overdrijven want dan ben je té gretig of dan lopen de mannen weg, for whatever reason.

Wat moét een vrouw nog zeg, these days?

Ik ben op een bepaald moment gestopt met mij daarmee bezig te houden. Ik heb beslist om gewoon te GAAN. En ik wens elke vrouw toe dat ze gaaaaaaat. Want door te gaan manifesteer je jezelf en ook je wildste dromen. We mogen gewoon GAAN. En ach ja dan gebeurt het wel eens dat ik volgens sommigen een arrogant egoïstisch narcistisch kantje toon. Dat IS dan maar zo, de juiste mensen kunnen daar wel tegen en zullen dan ook zeggen: ga! Het zijn vooral de onzekere angstige mensen die je zullen tegenhouden en vertragen. Ze planten dan zaadjes in je hoofd waardoor twijfel toeslaat. Jezelf inhouden omdat je bang bent dat het té is of dat JIJ té bent, dat is gewoon jammer. Wat gaan ze denken? Who cares wat ze denken? GAAA gewoon. En het belangrijkste kompas is daarbij jouw authentieke intuïtie. Die wijst jou de weg. Niet de angst, niet de controle, niet al die stemmetjes, niet de wat-als-gedachten.

Ik zie zoveel vrouwen (maar ook mannen) die zich INHOUDEN. Kleine meisjes en jongens die giechelend door het leven gaan en niet durven te gaan staan maar zich onzichtbaar maken, waarom eigenlijk? Waarom mag jij niet gezien worden? Mag dat wel? Kan dat wel? Durf je dat wel? Waarom zou jij niet VOL mogen zijn van jezelf?

“Ja Lieve, een beetje bescheidenheid. Niks mis mee he.” Ha ja, dat hoor ik ook vaak bij mensen: bescheidenheid is een mooie deugd. Wie heeft dat woord UITGEVONDEN zelfs? Één of andere apostel denk ik.

Ik weet dat er nu al lezers op hun achterste poten gaan staan, dat is oké. Een teken dat ik je ergens raak. Lees vooral verder. Bescheidenheid laat je traag gaan, aarzelen en maakt je eerder onzichtbaar dan zichtbaar. Het blijft ingetogen. Je hoeft niet arrogant te worden he en je hoeft ook niet over lijken te gaan. De meeste Vlamingen gaan echter voor bescheiden en gemiddeld en blijven dan wat op hun honger zitten: is dit het nu, vragen ze zich af in mijn praktijk. Amerikanen zijn daar anders in. Nederlanders ook. Maar door dat gedrag raken we geïrriteerd. Afstotelijk wordt dat dan genoemd. Kom kom. Niet overdrijven. Doe maar gewoon. Kruip terug in uw kot.

Voor mij is het heel simpel: iedereen van ons heeft ongelooflijk veel kwaliteiten en ook een MISSIE op deze aardbol. En die missie gaat verder dan opstaan-werken-thuiskomen-slapen. Ja zelfs uw kinderen zijn geen missie. Kinderen kunnen vervullend zijn maar zijn geen missie. Waarvoor bén jij hier? Durf je jezelf te tonen? ECHT tonen? Durf je jezelf zichtbaar te maken? Ook al kan dat ervoor zorgen dat uwe kop eraf gaat. Oe, oe, spannend!

Maak die droom waar.
Schrijf dat boek.
Verhuis naar Toscane.
Spreek die knapperd aan op de trein.
Leer wat je al heel je leven wil leren.
Geef dat feest.
Ga voor die studie.
Zeg je job vaarwel.
Ga rondtrekken.
Doe wat je te doen hebt.

Durf.
Straal.
Zet jezelf neer.
Wees authentiek.
Spring.
Ga.

Just be brave and show up.

Meer items De kracht van een vrouw

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x