Een Deep Diver vertelt

4 januari 2019.
Schoorvoetend kom ik met mijn valiesje aan in het prachtige kasteel van de Heerlijckyt van Elsmeren. Samen met 34 andere mama’s ben ik helemaal klaar om een weekend met Lieve Van Weddingen door te brengen, mij verwachtend aan veel plezier en ontspanning… Plezier was er, ontspanning ook, maar het ging nog veel dieper... Tijdens dat weekend had ik ook een coachingsessie met Lieve. Voor ik bij haar binnenstapte, voelde ik wel wat kriebels in mijn buik, want ja, jezelf altijd wegcijferen voor het gezin, dat is niet zo oké hé. En wat met die relatie die niet zo goed loopt de laatste tijd? En die schouders die altijd pijn doen van de spanning en de stress? De chaos in mijn hoofd is compleet. Dat er het één en ander maar beter kon veranderen, werd dat weekend wel zeer duidelijk. En dat dit ook niet iets was wat ik even van vandaag op morgen kon aanpakken, bleek ook al snel.

20 januari 2020.
Nieuwsgierig schuif ik achter mijn computer. Ik schreef mij in voor het jaartraject Deep Dive van Lieve van Weddingen. Er is een Facebookgroep waar we onszelf voorstellen en de andere deelnemers leren kennen. Ik vind het spannend, voel mij weer een beetje schoorvoetend en aftastend verkennen, maar weet meteen dat ik in de deskundige handen van Lieve mag vertrouwen. Zij loodst mij met liefde, warmte en respect doorheen al mijn zorgen en twijfels.

Het traject bestaat uit 10 modules (1 per maand) en start alvast met een zeer uitgebreide nulmeting van mijn leven. Hoe is het eigenlijk gesteld met mijn leven? Professioneel, sociaal, emotioneel, financieel, relationeel… Waar sta ik eigenlijk? Gelukkig is er een zeer uitgebreid werkboek en zijn er filmpjes van Lieve die mij bij deze interessante zoektocht begeleiden. Ik bots tegen dingen aan, voel mij soms onzeker, of gewoon in de war. Maar altijd is Lieve daar met een mailtje of een facebookbericht om mij terug in mijn kracht te zetten.

Intussen onderzocht ik ook al mijn belemmerende gedachten (oei, wat waren dat er veel) en welke impact die hebben op mijn dagdagelijkse leven. 

Gaat dit allemaal vanzelf? Neen, helaas niet. Dagelijkse opdrachtjes en wekelijks wat tijd investeren in het werkboek zijn wel een must. Dat voelt voor mij niet als iets lastigs, maar als een moment met mezelf, bijna als me-time! Ook de steun en de herkenbare verhalen van de andere deelnemers doen mij vaak zo’n deugd dat ik er energie uit put om verder te gaan. Ik hoef dit niet alleen te doen! 

Begin maart was het dan eindelijk zover: de eerste live-dag die ook bij het traject hoort. Heel leuk was het om de andere deelnemers in real life te ontmoeten! Heel spannend ook, want we gingen experimenteren met onszelf, met gedrag dat we stellen tegenover anderen, met grenzen stellen, met kwetsbaar durven zijn. Voor mij werd het een dag vol inzichten, warmte, grenzen verleggen en herkenning. Zo’n live-dag moet je écht meegemaakt hebben om te weten wat het met je doet! Maar ik kan je alvast zeggen: het is een ervaring die je nooit vergeet en meeneemt in alle aspecten van je leven.

Intussen zijn we 3 maanden verder en kan ik al zeggen dat mijn deelname aan het jaartraject mijn beste beslissing van 2019 was. Ik voel mij groeien. Groeien in bewustzijn over wat ik doe, wat ik denk, waar ik tegenaan loop. Ik zie de keuzes die ik maak, maar ook de keuzes die ik niet maak. Ik groei meer en meer naar mezelf toe! Ik hou mij niet meer zo hard in, durf stilaan uit te komen voor wat ik écht denk en voel, ook al vind ik het nog steeds eng. Ook mijn vrienden zeggen mij dat ik veranderd ben, maar vaak kunnen ze niet echt benoemen wat precies. Ik weet het wel: ik voel mij meer en meer mezelf, bevrijd van mijn belemmerende gedachten, vrijer dan ooit om te kiezen voor het leven dat ik graag wil. 

Ben ik er dan al? Nee natuurlijk nog niet! Ik zet kabouterstapjes, maar voor mij voelen ze als gigantische sprongen voorwaarts. En soms sta ik even stil, of bol ik zelfs even achteruit, maar dan weet ik dat ik steeds kan rekenen op Lieve en de groep om mij weer in beweging te zetten. Ik kijk gretig uit naar wat het jaartraject nog voor mij in petto heeft!

Meer items Een Deep Diver vertelt

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x