11 augustus 2018

Focus

Mensen vragen mij soms:”Lieve. Hoe doet gij dat? Een eigen succesvolle zaak, drie kinderen, geen partner, geen ouders die helpen, lezingen geven, een sociaal leven en dan nog al die Facebook posts elke dag! Hoe DOET gij dat??!!”

Mensen denken dat ik over bijzondere kwaliteiten beschik maar dat is echt niet het geval. Ik vind dat zelfs een vreemde vraag. Ik kan snel schakelen tussen het ene en het andere, dat wel. Maar above all is mijn focus enorm groot. Elke dag opnieuw.

Hoe wil ik het?
Wat is mijn doel?
Waar wil ik naartoe?
Wat wil ik bereiken?
Wat wil ik maken van deze dag?
Welke energie wil ik aantrekken?
Wat heb ik daarvoor nodig?
Wat moet ik doen?
Wie kan mij helpen?
Waar ligt de oplossing?
Wat wil ik anders?
Wat voor leven wil ik?
Waarvoor ben ik hier?

Focus. Focus. Focus.

Laat je niet afleiden door negativiteit, geroddel of wat anderen denken of willen. Maak je eigen verhaal. Wees eerlijk met jezelf: wijk je af en lukt het niet alleen: zoek hulp. Je kan dit. Hou je doel voor ogen, elke dag opnieuw. Dit gaat ook over de kleine discpline: elke dag die kleine dingen doen die jouw focus ondersteunen en jou blijven laten gaan in de juiste richting. Ga niet zwalpen want voor je het weet, ben je helemaal in de verkeerde richting aan het stappen of raak je verslaafd of je werk kwijt of nog iets anders wat er in geslopen is, geniepig zo. Tegenslagen zijn ook helemaal niet erg maar hopen dat het betert of zeggen “we zien wel” of “ik doe toch mijn best”... dat is vragen om wegomleidingen waardoor je misschien wel een mooie alternatieve route tegen komt maar ook tijd verliest. Een paar dagen of weken per jaar wat lummelen en hopen for the best is natuurlijk helemaal oké maar daarna terug kijken naar: wat heb ik nodig, wat wil ik, waar wil ik naartoe?

Is dat vermoeiend?

Ik noem het dedication. En net zoals alles, valt dat te trainen. Net zoals een spier die je traint. Mijn focus-spier is goed getraind en al een heel leven lang.

Wat wil ik?
Waar wil ik naartoe?
Wat wil ik daarvoor doen?

Focus dus.

Meer items Focus

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x