5 maart 2019

Van vlees en bloed

Allee Lieve, gij! Gij als therapeut!”

Therapeuten worden zo wat verheven volk boven de andere mensen als we niet oppassen. Alsof we gemaakt zijn van iets anders dan van vlees en bloed. Maar wij zijn ook maar gewoon mensen zoals u en uw buurman. Wij hebben geen diploma in “Hoe laat ik alles perfect verlopen in mijn leven”. Nee, ons diploma gaat over veranderingsprocessen begeleiden. Mijn eigen processen begeleid ik best goed, vind ik zelf, haha. Maar soms gebeuren er ook heftige dingen in mijn leven of bij mijn kinderen of in mijn relaties. Net zoals bij jou daar!

Door deze pagina geef ik jullie inkijk in een stukje van mijn leven. Vaak beginnen mensen dan met de zin “Ik ken jou vanop Facebook.” Nee dus he. Er wordt heel wat geprojecteerd op mensen die zich zichtbaar maken op Facebook. Ik sprak gisteren iemand met een gelijkaardige achtergrond en beroep die exact hetzelfde meemaakt: mensen denken dat hij in een hippe penthouse woont. Nee dus he! Allemaal beelden in mensen hun hoofd waar ik niks mee te maken heb en die er ook moeilijk uit te krijgen zijn. Ook al doe ik zoveel posts over wat ik allemaal meemaak om dat perfecte beeld te nuanceren, die ideale projecties blijven mij achtervolgen. Er wordt zelfs van mij verwacht dat ik altijd therapeutische interventies doe, overal en altijd. Seriously?! Zou een politieagent ook nooit eens de wet overtreden? Eten sportcoaches nooit een zak chips leeg? Zijn er geen dokters die roken? Scheiden relatietherapeuten nooit? Ach, perfectie bestaat niet en ik wil ook absoluut niet de indruk wekken dat dat bij mij zo is. Misschien heb je wel een beeld van mij. De échte Lieve, die kennen enkel de mensen die nauw contact met mij hebben...

Maar laat mij ook gewoon een mens zijn, denk ik dan. Met fouten en gebreken, met een hoekje af, met goede en minder positieve dagen. Mens zijn onder de mensen. Dat heb ik altijd voor ogen gehouden toen ik met dit beroep startte. En gek genoeg geloof ik ook dat DAT net één van mijn kwaliteiten is.

Meer items Van vlees en bloed

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x