START BIJ MIJ

De eerste stap om je door mij te laten begeleiden is altijd een gratis verkennend gesprek. Tijdens dit gesprek pols ik naar waar je juist last van hebt en waar je naartoe wilt. Wat wil je concreet anders in je leven? Dankzij dit verkennend gesprek leren we elkaar ook een beetje kennen en kan jij voorzichtig proeven van mijn stijl en werkwijze. 

Nadat ik heel goed geluisterd heb naar jouw behoefte en veel vragen heb gesteld, stel ik jou voor wat voor mij jou volgende logische stap is om te groeien. Dit kan een traject bij mij zijn, of iets anders. (een cursus mindfulness bijvoorbeeld) Vroeger werkte ik, zoals veel coaches en therapeuten, met losse gesprekken maar dat doe ik niet meer. Door een traject weet je perfect waar je doel is en ook waar je gaat terecht komen. Dit zorgt voor meer engagement, betrokkenheid en impact. Je betaalt aan het begin misschien meer maar je krijgt er ook meer resultaat en waarde voor in de plaats. 

Wie kan er bij mij in begeleiding komen?

Ik hou ervan vrouwen en mannen te begeleiden die graag over zichzelf willen nadenken en reflecteren. Ik heb geen koffertje met de oplossingen. Ik heb ook geen lijstje met tips en adviezen. Als we samen op weg gaan, dan gaan we samen zoeken. Door middel van vraagstelling, feedback geven en gewaarzijn delen, help ik jou om je bewustzijn te verruimen. We kunnen immers vaak niet zoveel veranderen aan de omstandigheden maar wel aan hoe we reageren op die omstandigheden. Door te reflecteren over je gedrag in het nu, HOE je dingen doet (eerder dan waarom) krijg je zicht op wat je doet en niet doet, denkt en niet denkt en voelt en niet voelt.

Je vindt bij mij iemand die gelooft in de kracht van voelen en emoties maar ook altijd het lichaam gebruikt als ingangspoort. Verwacht je niet in elk gesprek aan een nieuw model. Ik ga graag met je samen op weg zodat je alsmaar meer kan worden wie je eigenlijk écht bent.

Nog concreter kan je terecht bij mij als…

 • je eel stress ervaart of chronische stress hebt
 • je in een burn-out bent verzeild geraakt of er tegenaan hikt
 • je gevoelens van depressie, neerslachtigheid of eenzaamheid ervaart (en waar je ook last van hebt)
 • je een verlieservaring meemaakt door overlijden, verbreken van je relatie, verlies van ideaalbeelden, …
 •  je lichamelijke klachten hebt waar de medische wereld geen antwoord op vindt
 •  je jezelf wilt terugvinden
 •  je worstelt met angst- of paniekaanvallen
 •  je relatievragen hebt
 • je hoogsensitief bent of dat vermoeden hebt
 • je een verslaving hebt
 • je weet wat je wilt maar het niet kan realiseren in jouw leven

Trajecten

Ik bied drie verschillende soorten trajecten aan: 

 • een jaartraject (online en live) 
 • korte trajecten (online)
 • individuele coaching (live)

Hier kan je daarover meer informatie terug vinden.

Manier van werken

Ja maar, wat gaan we dan doén, denk je nu misschien

We gaan zeker veel praten. Door middel van vraagstelling (ik kan erg pertinente vragen stellen) kom jij tot een verruiming van je bewustzijn. Ik werk altijd vanuit het hier en nu. Wat gebeurt er bij jou op dit moment in jouw leven? Waar heb je écht last van? Wat is er NU belangrijk? Wat speelt er jou NU parten? Waar wil je NU aan werken? Wat word je je gewaar? Wat voel je nu? Dat betekent dat ik enkel terugga naar je kindertijd als het noodzakelijk is. We gaan dus niet eindeloos praten over wat er gebeurde toen je vier jaar was bijvoorbeeld tenzij je daar op dit moment in je leven last van hebt. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan een trauma of ingrijpende gebeurtenis die jou nog parten speelt. Soms is het echt nodig om even het verleden terug op te rakelen maar even goed komen we snel terug naar het nu. Als je iemand zoekt om bij te ventileren, dan ben je bij mij niet aan het juiste adres. 

We gaan niet enkel praten maar ook oefeningen doen, experimenten met ons lichaam geest en ziel. Ik gebruik vaak meditatie en mindfulness als techniek. We tekenen soms, geleide fantasieën om dichterbij je gevoel te komen. Soms wordt er geknipt en geplakt. Emotioneel lichaamswerk of opstellingen zijn vaak gebruikte technieken. Alles wat mogelijk is, wordt aangewend.

Daarnaast zet ik mezelf en mijn gewaarzijn ook in om jou meer gewaar te laten worden over je manier van contact maken en interageren. Tussen ons zal zich hetzelfde mechanisme voordoen als buiten mijn praktijk. Dan wordt het écht boeiend. :) Doordat ik jou feedback geef over hoe je bij mij binnenkomt, wordt jouw bewustzijn ook breder en kan je anders naar jezelf kijken.

Ik geef vaak opdrachten mee zodat je veranderingsproces in beweging blijft. Dit is geen verplichting maar wel een warme uitnodiging.

Ik werk volgens de ethische codes van de NVAGT en ICF.

Ik neem in 2020 geen nieuwe cliënten meer aan.
De eerste afspraken voor een verkennend gesprek kunnen ingepland worden vanaf 18 januari.

START BIJ MIJ

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x