SUPERVISIE

Heb je nood aan een klankbord om te sparren over cliënten?
Voel je je soms onzeker over een casus?
Misschien twijfel je soms of je iets over het hoofd ziet?
Mogelijk zie je jezelf soms in het systeem van de cliënt stappen en heb je daar te weinig bewustzijn over?
Wil je meer weten over overdracht, projectie, systemisch werk binnen coaching, secundair trauma of hoe je eigen thema's meespelen in het proces van de cliënt?
Misschien wil je nog teveel de mensen helpen uit hun miserie in plaats van ze simpelweg te begeleiden? (reddersyndroom)

Herken je je in één van deze voorgaande vragen?

Dan kan het zijn dat de IMPACT van wat je doet nog veel hoger kan. Hoe hoger je eigen bewustzijn over het coachings- of therapeutisch proces hoe meer succesvol je gesprekken.  En succesvolle gesprekken zorgen voor tevreden cliënten.  Daarvoor is supervisie een goed iets. Elke zichzelf respecterende therapeut of coach volgt namelijk geregeld supervisie. Simpelweg omdat we ook maar mensen zijn en blinde vlekken hebben en soms teveel draaien op routine. Zeer boeiend om dan in alle kwetsbaarheid je vragen op tafel te kunnen leggen en bij te leren in een kleine groep van professionele hulpverleners met een supervisor die weet van aanpakken met vele jaren ervaring.

Wat heb je GELEERD na een supervisievoormiddag?

- je hebt je casus kunnen vertellen wat vaak al inzichten geeft bij jezelf
- je hebt gehoord hoe je collega’s denken over de casus en hoe zij het zouden aanpakken
- je hebt nuttige feedback gekregen van Lieve waardoor je meer in de diepte verder kan werken met je cliënt
- je leert praktische oefeningen of interessante invalshoeken om met deze cliënt verder te werken
- je hoorde drie andere casussen waar je ook veel van leert
- je wint aan zelfvertrouwen in je werk
- je bent vanuit kwetsbaarheid weer in je kracht gekomen

AANPAK
Er wordt altijd gewerkt met kleine groepen van maximum vier mensen zodat er voldoende tijd en aandacht kan gaan naar elke casus. Iedereen in de groep brengt een vraag aan. Elke dag is er dus ook ruimte voor jouw vraag. Gezien mijn achtergrond als Gestalttherapeut werk ik sterk vanuit het bewustzijn en het lichaam maar we kijken ook naar wat er systemisch gaande is of welke pathologie er kan meespelen. Er is ook veel ruimte om te kijken naar de interactie tussen jou en de cliënt, informatie waar veel winst uit te halen is zodat je gesprekken kwaliteitsvoller worden. Per persoon is er ongeveer 45 minuten voorzien. Door de supervisie in groep leer je niet alleen veel over je eigen casus maar hoor je ook collega’s aan het woord waar jij dan weer informatie kan uit halen voor andere cliënten. Eén voormiddag is dus een schat aan informatie waardoor je opgeladen weer aan het werk kan met een rugzak vol inzichten.

PRAKTISCH
Waar gaat het door: in Heverlee
Uren: telkens op donderdag van 10u tot 13u
Data: 12 september, 10 oktober, 7 november en 5 december
Inschrijven: Om je in te schrijven stuur je een mailtje naar lieve.van.weddingen@hotmail.com
Investering: Voor deze vier halve dagen betaal je 560 euro inclusief BTW. Betaling met KMO portefeuille is uiteraard mogelijk.

BEGELEIDING
Deze supervisie wordt begeleid door Lieve Van Weddingen. Ze werkt al bijna vijftien jaar als therapeut en coach in haar eigen bloeiende praktijk. Mensen noemen haar no-nonsense, pragmatisch, doelgericht en direct maar met veel liefde voor de cliënt. Meer en meer word ik gevraagd om supervisie te geven, ook in organisaties. Ik word zelf gesuperviseerd uiteraard en vind het prettig om mijn kennis en kunde maar vooral de liefde voor het vak door te geven. Je vindt meer informatie over mijn manier van werken op mijn website www.lievevanweddingen.be

REACTIES VAN ANDEREN
-Het supervisie traject bij Lieve heeft mij als coach een enorme boost gegeven. Elke bijeenkomst leverde waardevolle inzichten op over de casussen, maar ook over mezelf. Lieve kan zeer snel een vlijmscherpe analyse maken van wat er speelt bij de cliënt, bij jezelf als professional, of in de interactie tussen beiden. Wil je graag op korte tijd de kwaliteit van je begeleidingen naar een hoger niveau tillen, dan is het supervisie traject een absolute aanrader!

-Ik volgde Lieve al een tijd op Facebook en was heel benieuwd om haar nu eens’t "in’t echt" te kunnen ontmoeten èn ervaren. Wat ik zeker meeneem van mijn traject is dat Lieve er in slaagt om op zeer korte tijd de kern van de zaak beet te hebben. Het is geen vrijblijvend ‘babbelen over’ maar op een directe manier werken met wat zich in het hier & nu afspeelt, in de praktijkruimte, en in de interactie tussen jezelf, Lieve en de andere deelnemers. Ook je innerlijke gewaarwording en alle non-verbale communicatie speelt een zeer grote rol in een traject bij Lieve wat maakt dat je op een ander, diepgaander, niveau aan de slag gaat. Lieve schuwt daarbij, op een liefdevolle manier, geen enkele confrontatie, gevoeligheid of emotie en net dat maakt dat er grote inzichten kunnen binnenkomen en, nog belangrijker, ook ‘doorvoeld’ kunnen worden. Ik heb heel veel geleerd van mijn eigen cases maar ook minstens zoveel van het mogen observeren wanneer Lieve in interactie gaat met de andere deelnemers wanneer zij hun case bespreken. Iedere minuut was dan ook waardevol..Een bijzondere & beklijvende ervaring! 

-Dankzij de supervisie van Lieve heb ik de durf en de moed om te blijven groeien als Postpartum Consulente. Lieve leidt elke casus telkens terug naar zijn essentie dankzij haar no-nonsense aanpak en zorgvuldige vraagstelling. Ik ben tot meerdere inzichten gekomen niet enkel wat de problematiek van de cliënt betreft maar zeker ook wat er speelt in de relatie tussen cliënt en therapeut. 

-Naar mijn aanvoelen heeft Lieve onze supervisie-sessie op een aangename, serene en heldere manier begeleid. Haar aanpak houdt mooi het evenwicht tussen afstand en nabijheid, empathie en sereniteit. Een zeer aangename, verhelderende ervaring!

SUPERVISIE

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x