Lieve Van Weddingen

Ik ben opgegroeid in een echt Vlaams nest van zelfstandigen. Mijn ouders hadden een banketbakkerij en ik was de jongste van vijf kinderen, het nakomertje. Mijn moeder leed aan reumatoïde artritis en mijn vader ging gebukt onder de oorlogswonden van de tweede wereldoorlog. Ik was het zonnetje in huis en geliefd door zeer veel mensen. Al jong leerde ik door het plotse overlijden van mijn vader dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Het leven het hoofd bieden, ook in moeilijke omstandigheden, is altijd een uitdaging geweest die ik met beide handen heb aanvaard. Doorheen de obstakels van het leven heb ik veel geleerd: over het leven, over anderen en vooral over mezelf. Maar het duurde nog lang voordat ik echt op het juiste pad zat.

A coach who walks the talk
Uiteindelijk duurde het tien jaar eer ik in 2005 startte aan mijn Gestaltopleiding. Het bleek onmiddellijk een perfect match te zijn. Daarna volgden nog veel opleidingen maar zeker mijn coachingsopleiding is zeer waardevol geweest om mij te vormen tot de begeleider die ik nu ben. Er zijn zeer veel coaches in Vlaanderen en het is moeilijk om het bos tussen de bomen nog te zien (of is het andersom?). Wat mij onderscheidt van de anderen is dat ik zelf niet bang ben om uit mijn comfort zone te stappen en van daaruit te leren. Ik stel mij op mijn Facebook pagina geregeld kwetsbaar op want ook een coach heeft haar lessen te leren in het leven en dat maakt mij niet minder of meer dan jou of dan gelijk wie. Mijn levenspad is een voorbeeld in durven keuzes maken om meer tevredenheid te ervaren: ik stapte uit de privésector en zette mijn eigen zaak op, ik heb twee scheidingen achter de rug en geregeld daag ik mezelf uit om écht te voelen wat het is om met angst en onzekerheid toch JA te zeggen op het leven want dat is exact wat cliënten ook moeten doen. Daarom reisde ik in november 2019 twee weken helemaal alleen door Patagonië, ook al spreek ik geen Spaans en had ik nog nooit alleen gereisd. Dit maakt van mij een coach die écht ja durft te zeggen op het leven en niet zomaar vanuit boekenwijsheid jou zal coachen. Ik weet wat het betekent om met angst in het hart toch die stappen te zetten die soms nodig zijn om je als mens meer tevreden te voelen.

Waarom ik doe wat ik doe? 
Ik doe wat ik doe omdat ik ontzettend geloof dat mensen tot heel veel in staat zijn als ze zich meer en meer bewust worden van wie ze zijn en wat ze denken, voelen en doen. Het is mijn overtuiging dat mensen hierdoor zich van binnen rustiger gaan voelen en meer tevreden. Het is soms moeilijk en pijnlijk en soms wil je gewoon weglopen, ik heb dat ook gehad. Maar het doorzetten is het ongelooflijk waard. Jíj bent het waard. Het is nooit te laat en je bent nooit te oud. Iedereen kan meer bewust worden en daardoor rustiger en tevredener zijn. Iedereen heeft daar recht op. Iedereen mag daarin zichtbaar worden. En iedereen heeft recht op verbinding, met zichzelf en met anderen en daar help ik jou graag bij want door verbinding maken we van de wereld een betere plek, vrij van angst en eenzaamheid en vol van liefde en groei. Want als je écht ja zegt op het leven gebeuren er wondermooie dingen.

Je vindt bij mij empathische eerlijkheid, professionalisme, humor en een no-nonsense aanpak. En warmte, zeggen veel cliënten mij. Maar dat laat ik aan jou om te ontdekken. In essentie vind je bij mij een luisterend oor en een spiegel. Liefdevol confronteren doe ik graag met een kwinkslag.

Ik hou van koken, lezen, de natuur, de Liefde, tuinieren, massages, dansen, spiritualiteit, lachen, gezonde voeding en bij uitbreiding gezond leven en vooral genieten van het leven. Muziek is zo een beetje mijn leven. Ik geniet van een fijne spirituele relatie en heb vier kinderen, Hannah (°2001), Elias (°2002) en Jozefien (°2014). In 2012 verloor ik ons zoontje Jules* tijdens de zwangerschap.

Wat misschien nog interessant is
De afgelopen jaren volgde ik ontelbaar veel opleidingen die allemaal mijn werk inspireren.
– Gestalttherapie opleiding, 2005 – 2012
– Psychopathologie, 2012
– Leergang lichaamsgericht werken, 2005
– Basisopleiding Theta Healing, 2011
– Tweejarige ICF coachingsopleiding 2012 – 2014
– Emotioneel lichaamswerk (ELW), groeijaar
– HSP for professionals bij Elke Van Hoof, 2017
– MBTI en DISC gecertificeerd
– Reiki, eerste graad

Wil je meer te weten komen over mijn werkwijze? Dat vind je hier.

Lieve Van Weddingen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x