Lieve Van Weddingen

Ik ben opgegroeid in een echt Vlaams nest van zelfstandigen. Mijn ouders hadden een banketbakkerij en ik was de jongste van vijf kinderen, het nakomertje. Mijn moeder leed aan reumatoïde artritis en mijn vader ging gebukt onder de oorlogswonden van de tweede wereldoorlog. Ik was het zonnetje in huis en geliefd door zeer veel mensen. Al jong leerde ik door het plotse overlijden van mijn vader dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn is. Het leven het hoofd bieden, ook in moeilijke omstandigheden, is altijd een uitdaging geweest die ik met beide handen heb aanvaard. Doorheen de obstakels van het leven heb ik veel geleerd. Over het leven, over anderen en vooral over mezelf. Maar het duurde nog lang voordat ik echt op het juiste pad zat.

Lieve in wonderland
Eerst vond ik het nog nodig om het diploma leerkracht lager onderwijs te behalen. Dat is mij nog gelukt maar het heeft exact acht maande geduurd eer ik genoeg had van het onderwijssysteem. Ik gooide het roer om en stapte de privésector in. Ik wist niets van computers. Ik sprak alleen Nederlands. En ik had nog nooit gehoord van ordernummers en back orders. Maar mijn blauwe ogen en mijn charmes zorgden ervoor dat ik kon beginnen in een administratieve functie. Maar algauw begon het te knagen en wilde ik psychologie studeren als avondstudent. Ik zocht een job die mij toeliet om dit te combineren. Maar helaas pindakaas, dat winkeltje ging failliet en dus was ik werkloos én student. Ik woonde toen al lang niet meer thuis dus er moest brood op de plank komen. Gelukkig deden de blauwe ogen weer hun werk en mocht ik beginnen als software trainer. Ik wist intussen al meer van computers. Ik sprak Engels en Frans. Maar ik wist absoluut niets van software en hoe ik dat moest overbrengen op mensen die een muis alleen kennen als een zoogdier. Dankzij een collega die ook NLP trainer was, werd mijn honger naar de mens opnieuw gecultiveerd. Maar opnieuw liet ik mij van mijn pad afbrengen. Ditmaal gooide liefde roet in het eten. Ik huwde mijn eerste man, kreeg twee kinderen en stopte volledig met werken tot ze allebei naar de kleuterschool gingen.

De weg naar bevrijding
Uiteindelijk duurde het tien jaar eer ik in 2005 startte aan mijn Gestaltopleiding. Het bleek onmiddellijk een perfect match te zijn. Maar zoals dat vaak gaat bij mensen in volle transformatie voelde ik dat de vader van mijn kinderen en ik niet de match waren die ik dacht. We gingen op een beschaafde manier uit elkaar en vonden elk onze weg. Deze scheiding is voor mij een bevrijding geweest op alle fronten en was de start naar echt voluit leven en meer en meer worden wie ik ben. In 2006 startte ik mijn praktijk op als Gestalttherapeut en specialiseerde mij in het begeleiden van vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Ik heb mij verdiept in het moederschap, wat vrouwen omvormt tot moeders maar ook in wat de band tussen moeder en kind kan versterken. Dankzij mijn persoonlijke interesse verdiep ik mij al jaren in alles wat zwangerschap en bevallen aangaat waardoor ik daarover een stevige parate kennis heb. Ik werk ook nauw samen met vroedvrouwen en dokters. In 2013 publiceerde ik bij Manteau “Mijn baby lacht…nu ik nog!”. Meer informatie vind je hier. Bovendien help ik graag vrouwen terug hun geluk te vinden zodat ze weer voluit kunnen leven. Met minder stress en meer vanuit hun eigen kracht.

Wat mij drijft
Dankzij verschillende opleidingen kan ik nu andere mensen helpen hun weg en zichzelf terug te vinden. Het grenzeloze potentieel van mensen aanboren en helpen ontwikkelen, is mijn grote passie. Het is wie ik in wezen ben, het meest essentiële van mezelf. Ik geloof sterk dat iedereen, ook jij, geboren bent voor geluk. We zijn allemaal zondagskinderen.

Je vindt bij mij empathische eerlijkheid, professionalisme, humor en een no-nonsense aanpak. En warmte, zeggen veel cliënten mij. Maar dat laat ik aan jou om te ontdekken. In essentie vind je bij mij een luisterend oor en een spiegel. Liefdevol confronteren doe ik graag met een kwinkslag.

Wie ben ik nog? Ik hou van koken, lezen, de natuur, de Liefde, tuinieren, massages, dansen, spiritualiteit, lachen, gezonde voeding en bij uitbreiding gezond leven en vooral genieten van het leven. Muziek is zo een beetje mijn leven. Ik leef blij apart en heb drie kinderen, Hannah (°2001), Elias (°2002) en Jozefien (°2014). In 2012 verloor ik ons zoontje Jules* tijdens de zwangerschap.

Wat misschien nog interessant is
De afgelopen jaren volgde ik ontelbaar veel opleidingen die allemaal mijn werk inspireren.
– Gestalttherapie opleiding, 2005 – 2012
– Psychopathologie, 2012
– Leergang lichaamsgericht werken, 2005
– Basisopleiding Theta Healing, 2011
– Tweejarige ICF coachingsopleiding 2012 – 2014
– Emotioneel lichaamswerk (ELW), groeijaar
– HSP for professionals bij Elke Van Hoof, 2017
– MBTI en DISC gecertificeerd
– Reiki, eerste graad

Wil je weten hoe ik werk? Ontdek hier mijn aanpak.

Lieve Van Weddingen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x